Udbudsloven virker på centrale stræk

Aalborgs borgmester: Lad regelsættet virke først

Frem til 2020 skal vi naturligvis følge op på, om potentialet i det nye danske regelsæt bliver udnyttet til fulde. Og vi skal løbende vurdere, om vejledningsindsatsen er tilstrækkelig. Udbudsloven nyder bred opbakning, og derfor er det også KL’s opfordring, at man fra politisk side er varsom med at operere på regelsættet, inden det har fået lov til at vokse og virke, sådan skriver Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester i Aalborg og formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg i Altinget:

Lidt forsigtigt konkluderet – og uden at være igennem alle børnesygdomme – har udbudsloven styrket et vigtigt fokus på markedsdialog og forretningsmæssig tænkning i offentligt indkøb. Det tør jeg også konkludere vel vidende, at det kan være svært at skelne mellem effekten af direktivændringerne og den nye implementeringsform.

Kommuner og øvrige offentlige ordregivere har grebet de udvidede muligheder for dialog og forhandling med leverandører. Nyeste opgørelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at de fleksible udbudsprocedurer – udbud med forhandling og konkurrencepræget dialog – oftere bliver anvendt i Danmark end i Sverige og andre EU-lande. Det er glædeligt.

Læs videre her: http://www.altinget.dk/kommunal/artikel/kl-udbudsloven-er-kommet-godt-fra-start

 

Del dette med dit netværk: