Fumus boni juris var ikke opfyldt

Klagenævnet for Udbud afsagde den 7. a

pril 2017 kendelse i en klagesag indgivet af Siemens A/S mod Ringsted Kommune vedrørende opsættende virkning. Kendelsen indgår i en række af sager, hvor Klagenævnet afviser opsættende virkning.Sagen vedrørte et udbud med forhandling om udførelse af energibesparende tiltag på en række bygninger i en periode på 20 til 25 år. Siemens A/S indbragte sagen for Klagenævnet for Udbud og gjorde blandt andet gældende, at Ringsted Kommune havde handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed og Siemens A/S mente, at klagen skulle tillægges opsættende virkning.

Klagenævnet for Udbud udtalte, at der efter fast praksis gælder tre betingelser for, at en klage kan tillægges opsættende virkning: i) klagen skal have noget på sig (fumus boni juris) – klagen må således ikke synes udsigtsløs, ii) opsættende virkning skal være nødvendig for at afværge et alvorligt og uopretteligt tab, iii) en interesseafvejning skal tale for opsættende virkning.

Klagenævnet for Udbud fandt efter en foreløbig vurdering Klagenævnet for Udbud fandt således, at betingelsen om fumus boni juris ikke var opfyldt. Hvis blot én af de tre betingelser ikke er opfyldt, tillægger klagenævnet ikke klagen opsættende virkning, hvilket også blev udfaldet i denne sag.

Læs hele Hortens fremstilling her:  http://horten.dk/Nyhedsliste/2017/Maj/Endnu-en-kendelse-fra-Klagenaevnet-for-Udbud-afviser-opsaettende-virkning

Del dette med dit netværk: