Hvad gælder?

Hvilke udbudsregler gælder, når statslige institutioner i fremtiden selv kan vælge advokat?

Af Thomas Thorup Larsen og Peter Dann Jørgensen, Bird & Bird advokater

En i maj 2017 foretaget ændring af aftalen mellem Finansministeriet og dets faste juridiske rådgiver, Kammeradvokaten, betyder, at statslige institutioner og institutioner med anden tilknytning til staten fremover får et meget friere valg i forhold til, hvem de vil købe advokatbistand af.

Bird & Bird har udarbejdet en vejledning, der er særligt møntet på disse institutioner, da indkøb af juridiske tjenesteydelser for mange af disse vil være et helt nyt område – et område som imidlertid er lempeligt reguleret og med begrænsede juridiske udfordringer.

I langt de fleste tilfælde vil statslige institutioner således kunne indkøbe deres advokat- og juridiske tjenesteydelser hos andre end Kammeradvokaten, og det konkrete valg af leverandør kræver, hverken for statslige institutioner eller andre typer af ordregivende myndigheder, megen konkurrenceudsættelse.

Læs videre her: https://www.twobirds.com/da/news/articles/2017/denmark/hvilke-udbudsregler-gaelder-naar-statslige-institutioner-i-fremtiden-selv-kan-vaelge-advokat

Del dette med dit netværk: