Fejlslagne investeringer

Tidligere Ewii-bestyrelsesmedlem: Formand og direktør fælles om fejlslagne beslutninger

Finans: Adm. direktør Knud Steen Larsen og formand Steen Dahlstrøm har kørt et tæt parløb omkring investeringer, som har kostet Ewii dyrt, lyder det fra et tidligere bestyrelsesmedlem. Bestyrelsesformanden i energikoncernen Ewii, Steen Dahlstrøm, har i mere end 10 år kørt et så tæt parløb med selskabets afskedigede direktør, at han bærer et betydeligt ansvar for en række investeringer, som er slået fejl. Sådan lyder det fra tidl. bestyrelsesmedlem Jens Pilgaard, som nu står frem og fortæller, hvordan der i Ewii er truffet beslutninger, som har kostet el-, vand- og varmekunderne i Trekantsområdet en formue. Det skriver Finans.

Jens Pilgaard, der arbejder som virksomhedskonsulent og sad i bestyrelsen i Ewii indtil 2014, indkaldte efter eget udsagn til flere ekstraordinære bestyrelsesmøder for at stoppe investeringerne, som han mente var fejlsatsninger. Det drejede sig bl.a. om satsningen på en trehjulet elscooter, brændselsceller, telemedicin og et solcelleeventyr i Afrika – projekter, som har kostet Ewii et trecifret millionbeløb, fordi ingen af dem er blevet kommercielle succeser. – Havde vi stoppet disse vanvittige projekter, var Ewiis egenkapital over en mia. kr. større i dag,« siger han og tilføjer, at pengene i stedet kunne være brugt til at sænke prisen på el, vand og varme.

Jens Pilggard: Alle de store beslutninger var klappet af mellem formand og direktør – og så var det forholdsvis nemt at køre det igennem over for de 15 andre bestyrelsesmedlemmer.

 

 

Del dette med dit netværk: