Innovative Syd

Innovationsminister Sophie Løhde: Her fandt jeg vilje til at finde nye veje til et mere sammenhængende sundhedsvæsen!

Ministeren viste stor interesse for de planer om samdrift mellem region og kommune, som hun blev præsenteret for, da hun netop aflagde besøg i Tønder, for at høre om perspektiverne i et samarbejde, som regionen og Tønder Kommune har i støbeskeen. Planerne, som ministeren blev præsenteret for, er, at den kommunale akutfunktion i Tønder skal øge samarbejde med det medicinske daghospital på Tønder Sygehus og på sigt flytte ind på sygehuset – til glæde for både personale og patienter.

På samme måde har kommunen og regionen aftalt, at kommunens sygeplejeklinik rykker ind på sygehuset og bliver nabo til regionens skadeklinik allerede i efteråret 2017. Ministerens første stop var sygehuset i Tønder, hvor hun blandt andet blev vist rundt på det medicinske daghospital, som er et tilbud om ambulant behandling primært til befolkningen i Tønder Kommune. Dernæst gik turen til Leos Plejecenter, hvor kommunens akutfunktion – eller korttidscenter – har til huse. Her kan ældre borgere rykke ind i nogle dage, hvis for eksempel deres læge eller hjemmeplejen vurderer, at de har behov for ekstra pleje og omsorg i en kort periode.

VILJE. Innovationsminister Sophie Løhde var begejstret for samarbejdet: – Her i Tønder har jeg et rigtig godt eksempel på det, vi har brug for, nemlig vilje til at finde nye veje til et mere sammenhængende sundhedsvæsen. Det er et konkret eksempel på, hvordan vi får bundet det kommunale og regionale ansvar for sundhedsvæsenet sammen i en ny samarbejdskonstruktion, som kan løfte kvaliteten for borgerne.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V): – Vi synes selv, at vi har noget spændende og innovativt at vise frem, og derfor glæder det mig, at ministeren havde lyst til at lægge vejen forbi Tønder. Vi kaster os ud i et samarbejde på tværs af sektorer, og vi er spændte på, hvad det fører til, men også villige til at prøve det af. For det er vigtigt at turde tage nye metoder i brug, hvis vi skal skabe et nært sundhedsvæsen, der hænger bedre sammen for den enkelte patient.

GRÆNSER: Borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen (V), siger: – Dette samarbejde mellem regionen og kommunen er virkelig innovation. Det er et glimrende eksempel på, hvordan vi kan skabe nye og bedre muligheder for borgerne, når vi bryder grænser ned og betræder nye veje sammen. Derfor er jeg rigtig glad for innovationsministerens interesse.

Planen er, at kommunens sygeplejeklinik rykker ind på sygehuset i Tønder i efteråret 2017, mens den kommunale akutfunktion flytter ind i 2019.

Del dette med dit netværk: