Udelukkelse og Skat


Ny vejledning om skattemæssige forhold i offentlige udbud

Ny vejledning fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gør det klart, hvordan der kan stilles krav om skattemæssige forhold i forbindelse med udbud, og hvor grænserne går inden for EU’s udbudsregler.

Offentlige ordregivere kan ikke stille krav om en særlig skattepolitik eller -praksis i forbindelse med indkøb både over og under EU-tærskelværdierne. Den type krav er som udgangspunkt ikke knyttet til det konkrete indkøb, men vedrører virksomhedens generelle forhold.

Men der er få undtagelser. For kontrakter under tærskelværdierne uden klar grænseoverskridende interesse er der mulighed for at inddrage skattemæssige forhold som kontraktvilkår. Men det vil bero på en konkret vurdering fra udbud til udbud, om det vil være sagligt og proportionalt at stille krav til fx skattepolitik.

Vejledningen ”Skattemæssige forhold i offentlige udbud” indeholder en detaljeret gennemgang af udbudslovens regler om udelukkelse af virksomheder fra offentlige udbud.

Læs om mulighederne for at:

  • udelukke en virksomhed fra at deltage på baggrund af dens geografiske placering
  • udelukke en virksomhed på baggrund af udbudslovens udelukkelsesgrunde
  • inddrage skattemæssige forhold ved vurderingen af en virksomheds egnethed til at deltage i en udbudsproces
  • anvende skattemæssige forhold ved tildelingen af kontrakter
  • fastsætte kontraktvilkår om skattemæssige forhold.

Ordregivere kan bruge vejledningen i situationer, hvor der skal foregå en juridisk vurdering af, om konkrete krav om skattemæssige forhold kan inddrages i et udbud indenfor rammerne af udbudsloven og EU’s udbudsregler.

”Skattemæssige forhold i offentlige udbud” er på 32 sider og kan hentes gratis på Bedreudbud.dk eller Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside.

https://bedreudbud.dk/files/media/documents/vejledninger/skattemaessige_forhold_udbud.pdf

Del dette med dit netværk: