Knubbede ord – digitalisering i juni …

Pege-konkurrence-i-gang: Statens digitaliseringsdirektør langer hårdt ud efter både IT-leverandører og statslige kolleger.

Stik imod de signaler som sendes fra bl.a. landets Digitaliseringsminister og Rigsrevisor, der begge erkender offentlig andel i statslige digitaliseringsprojekter – endda med forskellig argumentationer, så tøver landet digitaliseringsdirektør ikke med at pege fingre. Alle fingre peger “på alle de andre” – leverandørerne og kollegerne. Manden med den mest centrale post i digitalisering af det offentlige Danmark, Lars Frelle-Petersen, stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen … men nåede forinden at pege på både samarbejdspartnere og kolleger i statsadministrationen som ikke duelige ….

Leverandørerne maler “skønmalerier”, når de byder på en opgave, og de udviser ligegyldighed, når der skal leveres. Løfter om funktionalitet og positiv økonomi, viser sig ofte ikke at holde!

Også kollegerne fik med krabasken iflg. Version2:  – Hvorfor byde ind på inkompetente organisationers kravsspecifikationer? De offentlige ledere skal holde sig fra at digitalisere lovgivning og forvaltningsprocesser, som faktisk ikke kan digitaliseres.

– Vi er desværre i en situation, hvor organisationerne har deres egne penge og kan gøre hvad de vil, og hvis de udbyder noget der er udueligt, så skal man da holde sig fra at byde. Det er da det værste, man kan gøre, er Lars Frelle-Petersen citeret for.

De knubbede bemærkninger faldt under Folkemødet, hvor bl.a. ITB havde arrangeret debat. Fra dette møde citerer Version 2 digitaliseringschefen for at udtale:

– Når man læser det tilbud, man får ind, så kan leverandørerne levere alt – plus guld, kroner og alt muligt andet. Når det kommer til fakta, så kan de faktisk ikke. Man skønhedsmaler altså ens evne til at levere, sagde Lars Frelle-Petersen

En kende mere løsningssøgende, lød kommentaren: – Skal tilliden genetableres så skal vi kunne stole på at leverandørerne leverer, i stedet for at de maler et skønmaleri, som vi efterfølgende river håret ud af selv på, sagde han.

Læs hele artiklen her: https://www.version2.dk/artikel/statens-digitaliseringsdirektoer-it-leverandoerer-maler-skoenhedsmalerier-egne-evner-1077743?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=v2daglig&cx_newsletter=v2daglig&cx_newsletterid=1076908&utm_source=ING+V2+Common&utm_campaign=1ab1498de2-EMAIL_CAMPAIGN_2017_06_22&utm_medium=email&utm_term=0_e43d1267b1-1ab1498de2-49369757

Del dette med dit netværk: