Teleforlig nu – tak

Langsomt internet koster Danmark op mod 30.000 jobs

– Vi opfordrer politikerne på Christiansborg til at vedtage et nyt teleforlig, så televirksomhederne kender vilkårene og får mod til at etablere gode bredbåndsløsninger i hele landet, siger næstformand i Danske Regioner, Stephanie Lose.

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at dårlige internetforbindelser koster op mod 30.000 nye arbejdspladser og 24 milliarder kroner i bruttonationalprodukt. Over 370.000 husstande og virksomheder har ikke adgang og abonnement til bredbånd med en hastighed på minimum 100/30 Mbit/s.

ALLE MED PÅ TOGET I 2020 – Det vil give tiltrængte arbejdspladser og vækst – blandt andet i yderområderne, der netop har brug for væksten, tilføjer Stephanie Lose. – Der må ikke være et digitalt A- og B-hold, hvor adgang til bredbånd og mobildækning afhænger af, hvor i landet man driver virksomhed, eller hvor i landet man bor, siger Stephanie Lose.

Baggrunden for meldingen er, at folk i dag i høj grad efterspørger bredbåndsmulighed dér, hvor de bosætter sig. Og virksomheder prioriterer også god dækning, fordi de f.eks. er afhængige af at kundeordrer kan ekspederes hurtigt, hurtig it-lagring og it-opdatering, lyder meldingen fra næstformanden i Danske Regioner.

Del dette med dit netværk: