FORSYNING & ENERGI

Bio4

Forsyningsprojekt gør HOFOR til Danmarks største bygherre

Anlægssummen er  på knapt 5 mia. kroner. Det gør – uanset store sygehusbyggerier og andre megainvesteringer i Danmark,   Hofor en førsteplads, når  de landets største bygherrer skal oplistes.

Det fremgår af en ny analyse udarbejdet af Nordiske Medier, Licitationen og Byggefakta. Analysen samler de største aktører i dansk byggeri i 2017 målt på økonomiske nøgletal og kvalitative vurderinger, fortæller energy-supply.dk.

Hofors anlægssum – fordelt på 36 projekter – oplyses til imponerende 5.006 mio. kr. For den sm får man en energiproduktion på 10 PJ og 1000 GWh elektricitet. Forbruget af flis, som er den primære energikilde, bliver 1,2 millioner ton . og anlægget fjerner en million ton CO2 fra Hovedstaden, der når 80% af sit mål om at at gøre byens fjernvarme CO2 neutral. Imponerende talstørrelser!

Det storstilede byggeri, som går under projektnavnet Bio4, omfatter etablering af blok 4, en ny bygning til turbine, kedel og miljøanlæg, skorsten og to store biomasselagre. Den eksisterende havn udvides, og der etableres to nye kraner til losning af biomasse fra skibe. Det samlede projekt indeholder også en nedrivning af eksisterende administrationsbygning samt opførelsen af en ny

– Vi er midt i processen og er netop blevet færdig med nedramningen af 100 kilometer pæle. Vores tre store betonentreprenører Arkil, Aarsleff og Züblin har været på pladsen siden oktober, og vi er godt og vel 60 procent færdige med betondelen af bygningen, fortæller projektleder hos Hofor, Ulrich Ditlev Christiansen til energy-supply. Læs hele artiklen her: http://www.energy-supply.dk/article/view/544912/forsyningsselskab_er_danmarks_storste_bygherre?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily