Digitalisering

DI: Gør op med Statens IT

Det er branchedirektør i Dansk Industri, Adam Lebech, der gerne ser et exit for direkte opgaveløsninger via Statens IT, til fordel for indkøb hos de private virksomheder. – Vi foreslår, at man indfører som grundprincip, at man konkurrenceudsætter it-udviklingen og it-driften. Vi kan se, at den private sektor giver mulighed for at gøre det billigere og bedre, end når staten selv driver det. Hvis den altså får lov til at byde ind,” siger Adam Lebech, branchedirektør i DI Digital til Computerworld. – Man skal  for eksempel ikke  opbygge sin egne datacentre og begynde at agere som it-leverandør for de andre ministerier. Det er ikke en offentlig kerneopgave. Det kan private virksomheder løse langt mere effektivt.  siger han.

– Man kan gøre det på forskellige måder. Enten skal man samle alle opgaverne og outsource det fra Statens IT, eller også skal man bringe konkurrence ind, så myndighederne kan vælge det billigste tilbud på markedet, siger Adam Lebech.  Der er ifølge erhvervsinteresseorganisationen ingen grund til, at der ligger driftsopgaver hos staten selv. – Der er utrolig mange virksomheder, der er dygtige til at drive it-systemer. Det er det offentlige ikke ligefrem kendt for. Jeg tvivler også på, at det kan drives ligeså effektivt i det offentlige, tilføjer Lebech.