FORSYNING & ENERGI

EWii – formand exit

Det er Middelfarts socialdemokratiske borgmester Steen Dahlstrøm, der nu har besluttet at trække sig fra formandsposten i energikoncernen Ewii A/S.  Formandskiftet sker som følge af en forestående mistillidsafstemning til formanden i selskabets repræsentantskab, hvor bestyrelsen vil orientere om baggrunden for og oplæg til justering af strategien for EWII.

Dahlstrøm har i næsten 20 år været formand – den seneste tids skarpe presseomtaler af EWII´s ledelse og pengeforbrug, er ikke gået stille af internt i selskabet – og nu trækker borgmesteren sig efter bestyrelsen for en måned siden valgte at sige farvel til selskabets også ret så stormombruste direktør Knud Steen Larsen.

Dahlstrøm siger bl.a.:  Jeg har også bemærket, at der er rettet kritik mod min person. Denne kritik skal ikke stå i vejen for det, der er den vigtigste opgave for EWII nu – nemlig at se fremad. Derfor har jeg også besluttet, at det er det rigtige tidspunkt at træde tilbage fra såvel bestyrelse som repræsentantskab. På den måde kan repræsentantskabet i august vælge en ny formand, der kan stå i spidsen for denne proces.

Jeg har været bestyrelsesformand i EWII siden etableringen af TREFOR i 1999. Der har været en stærk udvikling i aktiviteterne, og samtidigt har EWII i dag en af de laveste netpriser på el i Danmark. Jeg er stolt over de resultater EWII har nået, men jeg er som sagt også kommet frem til, at det er det rette tidspunkt, at der kommer nye kræfter til, siger han.

Selskabet oplyser, at næstformand i bestyrelsen, Carl C. Poulsen, Kolding, er konstitueret formand indtil repræsentantskabsmødet 15. August.