Manglende IT-kundskaber

Når store it-projekter som Sundhedsplatformen går galt, skyldes det bl.a. manglende it-kundskaber i det offentlige. Siden privatiseringen af Datacentralen er de dygtigste flyttet over i det private.

Når det offentlige skal købe et nyt, stort it-system foregår det ifølge en ekspert nogenlunde sådan her: -Først hyrer det offentlige konsulenter til at finde ud af, om der er behov for et nyt it-system. Så hyrer de konsulenter til at lave selve udbuddet. Det udbud vindes af en privat virksomhed, i tilfældet med Sundhedsplatformen EPIC fra USA. Så skal systemet implementeres ofte med bistand af andre konsulenter, hvorefter hele processen evalueres af konsulenter. Og når det går galt, og man skal finde ud af, hvem der har ansvaret, så hyrer man konsulenter til dét, siger Kim Normann Andersen.

Han er professor og studieleder for it-uddannelserne ved CBS og en af de eksperter, som mener, at det er et problem, at det offentlige ikke har bedre it-kompetencer selv: – Det er en illusion at kalde det “offentlige it-indkøb”, for alt er efterhånden outsourcet til det private, siger han til Information.

Læs videre på Den Offentlige.dk

Del dette med dit netværk: