Oprydning i el-jungle

15. august er regnskabsdag for Ewii, det fortæller TV2/Fyn

På dagen mødes de 120 medlemmer af Ewiis repræsentantskab med mistillidsvotum og valg af ny formand på dagsordenen, skriver TV 2/Fyn og TV SYD.

Repræsentantskabet har blandt andet kritiseret bestyrelsen for fyringen af Ewiis tidligere adm. direktør Knud Steen Larsen, direktørens egenrådige position og virksomhedens milliontabsgivende projekter langt fra forsyningsvirksomhedens kerneforretning.

Den tilbageværende bestyrelse i Ewii har peget på tidligere Elsam-direktør Jørn Limann som mulig ny formand. Han betragter sig selv som overgangsfigur som mulig ny formand og forventer, at repræsentantskabet om halvandet år i så fald vælger hans afløser.

Repræsentantskabsmedlemmerne vil have alle sten vendt på mødet i dag. Hvordan Ewiis etiske regler revideres, om Ewii som rygtet råder over en vinkælder og har betalt enorme udgifter for ikke-forretningsaktiviteter.

Medlemmerne vil også have en ny, ekstern revisor til at undersøge blandt andet lån mellem selskaber og indkøb af varer, der ikke hører under Ewiis normale drift, oprettelse af en whistleblower-ordning og overblik over, hvor meget bestyrelsesmedlemmerne har modtaget i gaver og deltaget i arrangementer betalt af Ewi og Ewii-sponsorer

Del dette med dit netværk: