Fusion med forbehold

Konkurrencerådet griber ind: Godkender Imerco/Inspiration fusion med forbehold.

Tilsagn fra parterne indebærer, at Imerco alene overtager godt halvdelen af Inspirations butikker, og at den hidtidige ejer af Inspiration forpligter sig til at drive de resterende butikker videre samt investere yderligere i en ny og levedygtig kæde.

Formand for Konkurrencerådet, professor Christian Schultz, forklarer: – Det har været nødvendigt at gribe ind, fordi en fusion mellem to af de største konkurrenter på markedet for detailsalg af boligartikler ville hæmme konkurrencen betydeligt og i sidste ende skade forbrugerne, blandt andet med risiko for højere priser. Det har været afgørende for vores godkendelse, at der kommer en ny kæde på markedet for detailsalg af boligartikler. Den nye kæde skal være levedygtig og kunne etablere sig som konkurrent. Det, vurderer vi, er tilfældet med parternes tilsagn.

I forbindelse med fusionsbehandlingen har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lavet en større markedsundersøgelse, der omfatter henholdsvis en forbruger-, konkurrent- og leverandørundersøgelse. Styrelsens undersøgelser har blandt andet vist, at forbrugerne oplever, at Imerco og Inspiration er hinandens nærmeste konkurrenter.

Imerco er med 153 butikker den største aktør på det danske marked for detailsalg af mid-range til high-end boligartikler-markedet, mens Inspiration med 45 butikker før fusionen var den tredjestørste.

Del dette med dit netværk: