DUBU – om igen!

Tidligere topembedsmand: Offentlig it sættes i værk hen over hovedet på brugerne. Den tidligere direktør for Socialstyrelsen mener, at den offentlige sektor skal arbejde anderledes med it. Det skriver Version2.

Det kun tre år gamle system kaldet Digitalisering af Udsatte Børn og Unge (DUBU) skal afløses og skrives om fra bunden blot tre år efter, at det blev gjort færdigt. Det har fået den tidligere direktør for Socialstyrelsen Knud Aarup til tasterne.

Knud Aarup – Det er på tide, at den offentlige sektor begynder at arbejde med it på en anden måde. Læren fra Skat, sundhedsområdet og alle de andre mere eller mindre mislykkede it-projekter bør mane til eftertanke og få hele den offentlige sektor til at tage magten over it-udviklingen tilbage – politisk og fagligt. Han peger på, at it-systemer ikke er mirakelmagere. De kan ikke mere end det, som de mennesker, der bruger systemerne, kan. Knud Aarup er i dag formand for Socialpolitisk Forening.

Kilde: https://www.version2.dk/skribent/alexander-tange Tirsdag, 22. august 2017 – 10:55https://www.version2.dk/artikel/tidligere-topembedsmand-offentligt-it-koerer-groeften-fordi-man-taler-hovedet-paa-brugerne#comment-0

Del dette med dit netværk: