Viden er guld

Viden om indkøb er en guldgrube. Projekt med data fra 33 millioner fakturaer fra 91 kommuner skal flytte vidensniveau fra “mavefornemmelser” til fakta. Stort dataprojekt er en vigtig brik i den fælleskommunale indkøbsstrategi.

SKI’s administrerende direktør, Signe Lynggaard Madsen, er tydeligt begejstret. SKI laver indkøbsaftaler, der samler indkøb på tværs af det offentlige. – Det er guldgrube for kommunerne, siger hun i et interview med magasinet Danske Kommuner. ​– Man har altid vidst, at bedre indkøb gav flere penge til velfærd. Men nu kan vi gå fra ”skåltaler” til fakta. Indkøbsdatasamarbejdet er som et skattekort, der viser, hvor kommunerne kan lære fra hinanden.

– Dette projekt har været en kæmpe gamechanger. Vi kan kortlægge den økonomiske gevinst, som kommunerne får ved at være med på de fælles forpligtende aftaler. Vi kan sætte kroner og ører på, hvor meget mindre de betaler for de samme varer, end de kommuner, der ikke er med, siger Signe Lynggaard Madsen til Danske Kommuner. – Samtidig får vi et markant stærkere grundlag for de kommende forpligtende aftaler, fordi vi præcist ved, hvilke varianter kommunerne køber ind i praksis, siger hun.

Del dette med dit netværk: