Region Syd: På den grønne gren

Projekt ELENA skaber 975 nye job og baner vej for energibesparelser for millioner

Region Syddanmark er sammen med 14 syddanske kommuner nu kommet i mål med det treårige fælles energibesparelsesprojekt ELENA. Den endelige evaluering af projektet viser, at der er skabt knap 1.000 nye job og sikret fremtidige energibesparelser på op mod 30 mio. kr. årligt. Sammenlagt har regionen og kommunerne investeret ca. 590 mio. kr. i energiforbedringer i den offentlige bygningsmasse og vejbelysning. Forbedringerne betyder, at projektet samlet set genererer fremtidige besparelser svarende til årligt 28,6 mio. kr.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) hæfter sig ved, at grøn omstilling kan skabe vækst: – ELENA-projektets efterspørgsel efter grønne løsninger har aktivt bidraget til at understøtte Region Syddanmarks styrkeposition inden for grøn vækst. Det er en god nyhed for den grønne omstilling og for miljøet i regionen. Men nok så vigtigt, så viser det jo med tydelighed, at grøn omstilling kan skabe arbejdspladser – det er en positiv erfaring, som jeg håber, at både offentlige og private virksomheder får øje på.

I Odense Kommune glæder by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) sig over, at projektet har været til gavn for både klimaet og det lokale erhvervsliv: – Vi har investeret meget i vores Energy Lean-indsats i Odense, og det er positivt, at regionen og kommunerne har fokus på grønne løsninger og energiforbedringer til gavn for klimaet. Jeg er også meget tilfreds med, at vores indsats har givet mange opgaver til vores lokale erhvervsliv. ELENA-projektet er et glimrende eksempel på, at den grønne omstilling kan være med til at opfylde vores ambition om at skabe flere arbejdspladser.

Sammenlagt har regionen og kommunerne investeret ca. 590 mio. kr. i energiforbedringer i den offentlige bygningsmasse og vejbelysning. Forbedringerne har bidraget til reduktion af CO2-udledningen på 10.188 tons pr. år. Det svarer cirka til den mængde CO2, som 6.750 parcelhuse, der er opvarmet med fjernvarme, årligt udleder.

Læs videre: https://www.regionsyddanmark.dk/wm503890

 

 

Del dette med dit netværk: