Digitalisering

SBSYS: Ministeren misforstår

Erhvervsminister Brian Mikkelsen forstår ikke, hvad det handler om, når han retter kritik af den kommunale it-brugerklub SBSYS. Så klar er meldingen fra Anders Bjært Sørensen, formand for SBSYS’ forretningsledelse, til ITWatch. Anledningen er, at erhvervsminister Brian Mikkelsen og resten af regeringen i et nyt udspil lægger op til et opgør med de kommunale it-brugerklubber, som eksempelvis SBSYS.

ITWatch citerer den ret så usædvanlige og meget direkte udtalelse fra Erhvervsministeren: “SBSYS er en af de ting vi har sagt, vi vil kigge på. Det man laver her er brugerklubber blandt kommunerne. Så flytter man ressourcer til hinanden uden at betale omkostninger for det. Så sidder der private virksomheder og pukler og slider og slæber, mens de betaler deres skat. Så sender kommunerne det bare videre”.

Anders Bjært Sørensen, som til daglig er chef for IT og Digitalisering i Holstebro Kommune, forsikrer, at det altså ikke forholder sig sådan. Han fortæller, at SBSYS  bruger det private marked 100 pct. Vi er en indkøbsforening, men al den udvikling, vi har, bliver lavet af private. Vi har ikke stjålet nogen opgaver fra det private. Det er min opfattelse, at han skyder ved siden af,” siger han.

Om kritikpunktet fra bl.a. DE, at priserne er sat kunstigt lavt siger Anders Bjært Sørensen: – Det kan jeg ikke genkende. Alle udgifter er medregnet. SBSYS har ikke en kunstig lav pris. Han medgiver dog, at it-klubberne ikke har et krav om at lave et overskud – og derfor kan prisen sættes lavere.