SAMFUND

Dansk Miljøforbedring

I disse år får stadig flere virksomheder øjnene op for fordelene ved cirkulær økonomi inden for byggeriet. Dansk Miljøforbedring i Roskilde har netop haft besøg af erhvervsminister Brian Mikkelsen og formanden for byrådets erhvervsudvalg, Lars Lindskov, for at vise de to politikere, hvordan indsamlet byggeaffald håndteres og gøres klar til nye formål.

For at Regeringen kan få nye eksempler på grønne erhvervstiltag var erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med Lars Lindskov, der er formand for Roskilde byråds erhvervsudvalg, inviteret til Dansk Miljøforbedring A/S på Søndre Mellemvej i Roskilde. Her blev de to politikere vist rundt på virksomhedens område og fik et indblik i de innovative processer og løsninger, som virksomheden har udviklet for at kunne genanvende byggematerialer i stedet for at de havner i deponi på lossepladsen.

Brian Mikkelsen og Lars Lindskov blev præsenteret for flere af virksomhedens mange medarbejdere og fik et indblik i virksomhedens alsidige produktion, der blandt andet omfatter sortering både med maskiner og håndkraft.

En stærk økonomi giver plads til miljøet. Dansk Miljøforbedring A/S har siden etableringen for tre år siden oplevet stor vækst. Virksomhedens direktør tilskriver meget af deres succes til en generel holdningsændring i befolkningen og blandt virksomheder, der ser en fordel i at bidrage til en langt mere miljøvenlig anvendelse af naturens ressourcer. – Der er mange virksomheder, der i disse år får øjnene op for de mange økonomiske fordele ved at tænke deres produktion ind i et mere cirkulært perspektiv, fortæller Dansk Miljøforbedrings administrerende direktør John Kaldahl.