S: Stop for tog-udbud

Socialdemokratiet vil samle DSB og Banedanmark under ét på statens hænder. Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen om sin plan for DSB: “Vi skal undgå at havne i samme suppedas som med posten”

De danske socialdemokrater vil have tog og skinner skal tilbage på statens hænder. Det skal være slut med tendensen til udbud og privatisering, lyder ny overraskende melding. Baggrunden for forslaget motiveres med argumenter om at salget af TDC var en skandale, postvæsenet er i kaos, og salget af Københavns Lufthavn var også en dårlig idé. Bægeret er fyldt, mener de danske Socialdemokrater – og det i en tid, hvor bl.a. lufthavnen atter er på danske hænder – og hvor f.eks. den udliciterede del af togdriften reelt fungerer

Det ligner, hvad der kan betegnes som lige dele af selverkendelse og frygt for at gentage fortidens synder, når socialdemokraterne så at sige vil “slå ring om DSB” ved at stoppe det der virker og forene to ret komplicerede og uregerlige mastodont organisationer.

Humlen i forslaget er, at: Et nyt statsligt selskab skal stå for driften af både tog og skinner i Danmark, mener Socialdemokratiet. Det skriver Jyllands-Posten fredag. Partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, vil slå DSB og Banedanmark sammen

Ifølge Jyllands-Posten kan udspillet køre ind i en forhindring, når det møder EU’s krav om, at al togdrift i løbet af nogle år skal sendes i udbud. Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre er enige i, at Banedanmark ikke bør fortsætte. Der er ifølge Jyllands-Posten ikke megen opbakning til at stoppe udliciteringen af togdriften i Danmark.

Del dette med dit netværk: