Frie vejrdata

3-cifret milliontab på manglende data! Energi, Landbrug og Industri i fælles aktion: Frie vejrdata. Det er direktørerne Lars Aagaard, Niels Peter Nørring og Troels Rannis fra hhv. Dansk Energi,i Landbrug & . Fødevarer og DI Energi, der melder ud via Altinget – at de ønsker mere viden om vejret – klima- og vejrdata, viden, som DMI skulle ligge inde med.

Viden om vejr koster virksomhederne penge, hvis de ønsker at anvende præcise vejrdata fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Det er helt hen i vejret, lyder direktørudmeldingen. Dette fordi det hæmmer udnyttelsen af de erhvervs- og effektiviseringsmuligheder, der er forbundet med fri dataadgang.

Manglende  fri (gratis?) adgang til vejrdata skulle alene for energisektoren og landbruget rumme et økonomisk potentiale på 50-135 millioner kroner om året. Det er kroner, vi mister i værdiskabelse hvert år, hvis vi fortsætter som i dag, lyder udsagnet. Når det økonomiske potentiale ikke for længst er høstet, skyldes det omkostningerne til køb af disse vejrdata.

Det fremgår ikke af udspillet hvorvidt blokeringen af dataanvendelsen ligger i økonomiske krav eller om det er betinget af lovmæssige snubletråde?

Del dette med dit netværk: