Kolding varme-teknologi

Kolding: Ny udstykning får varme fra fælles varmepumpeanlæg

 

Det er TREFOR Varme og Kolding Kommune, der nu går sammen om at etablere miljøvenlig varmeforsyning i en ny grundudstykning i Vester Nebel. Grundkøbere i Vester Nebel i det nordvestlige hjørne af Kolding Kommune får som nogle af de første i landet mulighed for at tilslutte deres hus til et kollektivt varmesystem, hvor varmen kommer fra et varmepumpeanlæg. Dermed bliver varmeforsyningen i den nye udstykning, helt i tråd med en bæredygtig udvikling, både grøn, prisbillig og fremtidssikker.

– I Kolding Kommune har vi gennem mange år arbejdet for en miljøvenlig varmeforsyning, blandt andet som en del af Energialliancen i samarbejde med andre kommuner i Trekantområdet. Med det nye varmepumpeanlæg udvider vi af paletten af muligheder og kan tilbyde de kommende nybyggere en både miljø- og prisvenlig mulighed for at opvarme deres hus. Vi ønsker at fremme de bæredygtige, grønne løsninger, men det skal samtidig være den bedste samfundsøkonomiske løsning og en rentabel løsning for husejerne. Og det bliver det med det nye kollektive varmepumpeanlæg, siger Jakob Sønderskov Weber, miljøchef i Kolding Kommune.

Det er TREFOR Varme, der har udviklet projektet og endvidere står for etablering og drift af anlægget. – Kolding Kommune havde et ønske om kollektiv varmeforsyning til den nye udstykning, men da det ikke umiddelbart var muligt at få traditionel fjernvarme til området, kiggede vi på andre bæredygtige løsninger. Og valget faldt altså på dette anlæg, der gør det muligt indirekte at bruge både sol- og vindenergi i den kollektive varmeforsyning. Det er spot on i forhold til den udvikling i retning af øget elektrificering, der ønskes, ” siger Jan Christensen, ingeniør ved TREFOR Varme, og fortsætter: – Det er første gang, vi baserer varmeforsyningen på et varmepumpeanlæg, men vi er sikre på, at vi vil se flere tilsvarende anlæg i fremtiden.

 

Del dette med dit netværk: