Udbudslov og retstradition

Udbudsloven og den danske retstradition

Af Jimmie Bøllingtoft, Advokat, Manager, Kammeradvokaten.dk

Ifølge de almindelige bemærkninger til udbudsloven var et af formålene med at indføre en dansk udbudslov, at lovbemærkningerne i overensstemmelse med dansk retstradition kunne bidrage til at tydeliggøre forståelsen af reglerne.

Det er ”business as usual” i Danmark, at lovtekster forstås på baggrund af det forarbejde, der blev lagt til grund ved lovens vedtagelse.

Dette ændrede imidlertid ikke ved, at det har medført nogen usikkerhed, præcis hvilken betydning lovbemærkningerne ville få, når Klagenævnet for Udbud skulle se dem i et EU konformt perspektiv. Det er for tidligt og rækker videre end en nyhed som denne at drage nogen endelige konklusioner om dette; men hen over tre kendelser fra Klagenævnet for Udbud, hvor netop betydningen af lovbemærkningerne skulle afgøre sagen, kan vi se konturerne.

Udlicitering skal ske med henblik på at opnå optimale løsninger og indgå robuste kontrakter med fokus på det gode købmandskab. Der skal derfor inden for udbudslovens rammer tilrettelægges den mest hensigtsmæssige proces for indkøbet og den efterfølgende kontraktperiode – til gavn for ordregiver, leverandøren, brugeren og samfundet.

Læs hele artiklen her: http://kammeradvokaten.dk/nyheder/2017/9/udbudsloven-og-den-danske-retstradition/

Del dette med dit netværk: