Fortjener en Cavling

Stadsdirektør Niels Højbjerg Aarhus Kommune: Journalist på Århus Stiftstidende Morten Svith (foto) – lokaljournalist-med-cavling-potentiale var manden, der afslørede en af tidens største kommunale skandalesager om en forvaltningschefs magtmisbrug i Aarhus Kommune, han har også rykket grundlæggende ved kommunens tilgang til pressebetjening. Det skriver Mandag Morgen.

Den øverste administrative chef i Aarhus Kommune, stadsdirektør Niels Højberg garanterer, at kommunen fremover vil være mere åben over for pressens henvendelser i den slags potentielle skandalesager i stedet for at forsvare organisationen med næb og kløer.

Morten Svith havde nær opgivet historien om kommunalt magtmisbrug i Teknik & Miljø , fordi sagen var for kompliceret, og kommunens pressefolk modarbejdede. Han beskriver kommunens pressetjeneste som et værn, og

Niels Højberg: – Den direktør, der traf de beslutninger, er der ikke længere. Byrådet mistede tilliden til ham og sagde farvel til ham. Ikke fordi han havde gjort noget ulovligt, men fordi han ikke havde fulgt op på de uregelmæssigheder, som Morten faktisk afdækkede. Derudover er to af de forvaltningschefer, der var i afdelingen, i dag væk. Så det har haft store konsekvenser, siger han til Mandag Morgen.

Del dette med dit netværk: