Styrket digitalisering

Regeringen: Udnyttelsen af nye digitale forretningsmodeller skal styrkes

 Ny erhvervspakke: Regeringen vil styrke digitaliseringen af Danmark med én milliard kroner. Det skal ske gennem en indsats inden for en række støtteområder, som er udpeget til at være følgende: Styrket digitalt vækstmiljø, agil og fremtidssikret regulering, digitale kompetencer, digitalt løft af SMV’er, data og IT-sikkerhed

Den overordnede beslutning i erhvervspakken skal udmøntes i en såkaldt digitaliseringsstrategi: – Regeringen vil fremlægge en strategi for Danmarks digitale vækst, der skal understøtte, at danske virksomheder har gode rammer for at udnytte mulighederne ved digitalisering og ny teknologi. Det vil ske ved blandt andet at følge op på anbefalingerne fra Digitalt Vækstpanel,« skriver regeringen i aftalen som er indgået mellem regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Regeringen vil offentliggøre strategien primo 2018. Midlerne til indsatsen afsættes konkret i form af en pulje på 75 mio. kr. i 2018 og 125 mio. kr. årligt i perioden 2019-2025 og herefter på 75 mio. kr. årligt til udmøntning af strategiens initiativer. – Danmark skal udnytte ny teknologi til at udvikle sine styrkepositioner, og virksomhederne skal have de bedste rammer for at udvikle nye produkter og udnytte nye digitale forretningsmodeller, lyder teksten i aftalegrundlaget om erhvervspakken.

Del dette med dit netværk: