Aarhus fagchef får BIOFOS Ressourcepris 2017

En ægte pioner vandt BIOFOS Ressourcepris 2017. Anders Lynggaard-Jensen, fagchef i Aarhus Vand, blev tildelt prisen på 50.000 kroner på årets Dansk Vand Konference. Anders Lynggaard-Jensen har gennem de seneste 20 år haft stor betydning for udviklingen af spildevandsområdet både nationalt og internationalt – blandt andet inden for samstyring, procesoptimering, energiudnyttelse og energiproduktion. Han har om nogen været i stand at koble avanceret teoretisk viden til praktisk anvendelse.

Om valget af Anders Lynggaard-Jensen til prisen siger teknisk direktør i BIOFOS, Jens Prisum: – Vi har fundet en modtager, der må siges virkeligt at være en pioner. Han har stået for en stor del af udviklingen af spildevandsområdet i Aarhus gennem mere end 20 år. Han har været hovedperson i udviklingen af samstyringen mellem afløbssystem og renseanlæg i Aarhus. Han har været ankermand i forhold til at udvikle de aarhusianske renseanlæg til optimal udnyttelse af energien og reducering af CO2. Han har igennem disse projekter bidraget til meget store besparelser både på anlægs- og driftsområdet. Og så har han givet et stærk afsæt i arbejdet med at sælge dansk vandteknologi  til USA.

Anders Lynggaard-Jensen: – Jeg er glad – rigtig glad og stolt. Og det er med ydmyghed, at jeg modtager prisen. Men alt det, den pris indeholder, kunne jo slet ikke lade sig gøre uden mine gode og engagerede kolleger, så tak til dem.

Om BIOFOS Ressourcepris: BIOFOS Ressourcepris tildeles for – enten ved konkret forskning eller udviklingsarbejde – at have opnået ekstraordinære, væsentlige eller nyskabende resultater inden for spildevandsrensning, gennem et årelangt virke at have bidraget til udviklingen af spildevandsrensningen i Danmark eller gennem undervisnings- eller formidlingsaktiviteter at have bidraget til information om spildevandsrensning.

Del dette med dit netværk: