Træk stikket!

Region H er havnet i en nedadgående økonomisk spiral. Politikere må vurdere, om Sundhedsplatformen overhovedet kommer til at fungere, mener professor.

– Jeg må sige, at jeg har mistet tilliden til, at Region H er i stand til at løfte den opgave,« siger Jørgen Bansler, der er professor i datalogi ved Københavns Universitet og har beskæftiget sig med sundheds-it i 15 år om Danmarks største sundheds-it-projekt Sundhedsplatformen til Version2.

Omvendt lyder meldingen: – Vi kommer i land, siger programdirektør for Sundhedsplatformen Gitte Fangel. I Sundhedsplatformens program mener programdirektør Gitte Fangel ikke, at kritikken holder. – Til nytår bliver vi færdige med implementeringsfasen, og så går vi over til optimeringsfasen, forklarer hun.

Uanset hvad regionspolitikerne måtte vælge, er det ikke en beslutning, man skal træffe let, men noget, som man bør få uvildige eksperter til at undersøge først, understreger Jørgen Bansler.

Problemer med Sundhedsplatformen ledte i september til en ekstrabevilling fra Region H på 10 millioner kroner, og i november satte regionen yderligere 42 millioner kroner af til at opruste på nogle af de mere pressede områder og samtidig genansætte fyrede lægesekretærer.

Ikke desto mindre forventer Region Hovedstaden fortsat at høste økonomiske gevinster på baggrund af platformen. For eksempel ved at forbedre og effektivisere arbejdsgange. Men ser man på erfaringer fra USA, hvor man i årevis har anvendt EPJ-systemer fra Epic og lignende leverandører, er der ikke nogen dokumentation for, at systemet giver effektiviseringer.

Del dette med dit netværk: