Læringsmiljøer – kandidat til bedste udbud 2017

Udbud af læringsmiljøer til folkeskoler og skolefritidsordninger

Interessenten i udbuddet er Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har udbudt læringsmiljøer på kommunens folkeskoler med fokus på cirkulær økonomi.

Projektet har haft fokus på cirkulær økonomi, hvor møbler til læringsmiljøerne genanvendes, repareres og blandes med nyanskaffelser.  Der har i udbuddet også været fokus på at den rådgivning leverandørerne giver, skal udfordre den vante måde at indrette på. Dette for at skabe de ultimative rammer for børnenes trivsel og dermed også deres læring. Rådgivningen skal foregå i samarbejde med skolerne, for at give medejerskab hos skolens personale og sikre, en succesfuld indretning og anvendelse af de nye læringsmiljøer.

På baggrund af markedsdialogen er ideerne om cirkulær økonomi indarbejdet som konkurrenceparametre i udbudsmaterialet, og udbuddet er gennemført som et udbud med forhandling.

Aalborg Kommune forventer at kunne spare ressourcer i form af råvarer, energiforbrug samt penge pga. forlænget levetid for møblerne og genanvendelse af disse. I sidste ende forventes også positiv indvirkning på antallet af sygedage for elever og lærere og bedre inklusion, når læringsmiljøerne er tænkt indrettet efter den nyeste viden og praksis.

Det nytænkende udbud er blevet til via et bredt samarbejde mellem medarbejdere fra Aalborg Kommunes afdeling for Grøn Omstilling, AK Indkøb, Tolstrup & Hvilsted, skoleledere fra Aalborg Kommune, Rejseholdet for Grønne Indkøb, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark og Aalborg Universitet.

Vinderen af Danmarks Bedste udbud 2017 offentliggøres på IKA Årskonferencen den 6. februar 2018 i København.

Læs mere om: http://www.ika.dk/index.php?

Del dette med dit netværk: