MARKEDS- & AKTØRNYT

ISS-kontrakt, nyt pejlemærke!

Det mener DI: De gode eksempler vil vise vejen

Dansk Industri har længe kæmpet for at få den offentlige konkurrenceudsættelse op i gear, og der er stadig et godt stykke til, at det helt store gennembrud manifesterer sig i alle ender og kanter af det offentlige – især i kommuner og regioner. Branchedirektør for DI Service, Jakob Scharff, mener, at det offentlige nu har fået et pejlemærke, som det kan styre efter. Aftalen mellem ISS og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse bør inspirere andre. – Der er ganske meget at lære af den her case. Jeg tror, der er mange i den offentlige sektor, der er parate til at lytte og lære. Hvis nu vi gør det her på den rigtige måde, så er der altså store gevinster at høste, siger han.

Selv om aftalen mellem ISS og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er et eksempel på, hvordan både offentlige organisationer og det private erhvervsliv kan nyde godt af et tæt og moderne samarbejde, går udviklingen for langsomt. – Den nye aftale ligger i forlængelse af de rammer, der blev skabt via den udbudslov, som kom for et par år siden. Den har åbnet for dialogsporet i samarbejdet mellem offentlig og privat. Den har også åbnet for, at man trækker markedserfaringer ind og får virksomhedernes bud på løsninger, siger han og tilføjer: – Det hele er dog stadig noget, som i vores øjne går for langsomt. Vi skal som branche blive endnu bedre til at forklare, at der er et potentiale. Det er lige præcis derfor, at sådan en case som den her er så positiv.