Vækstplan for fremtiden

Så kom den: Regeringens digitale vækstplan. Den er svaret på en lang række spørgsmål, som skal adresseres, hvis Danmark skal være en af fremtidens vindernationer. AF JENS KLARSKOV, ADM. DIREKTØR, DANSK ERHVERV

Ofte stilles spørgsmålet om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden? Svaret på det spørgsmål er: At vi skal leve af mange forskellige ting, men at der vil være delmængder af IT i næsten det hele.

Hvis vi ser på fremtidens arbejdskraft, så sætter vækstplanen ind der, hvor der virkelig er brug for det. Regeringen vil indføre teknologiforståelse i grundskolen. Vi har længe efterspurgt initiativer til at sikre kreativ og skabende IT en langt stærkere og mere formaliseret position i den danske folkeskole.

Derfor er vi selvfølgelig meget glade for dette element i regeringens digitale vækstplan. Og så er der Teknologipagten, som skal sikre, at flere tager en uddannelse eller får kompetencer inden for teknologi, IT, naturvidenskab og matematik. Det som man i uddannelsesverdenen kalder for STEM, som står for Science, Technology, Engineering, Mathematics.

Hvis det skal lykkes, så skal virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre relevante aktører være med til at tage teten. Fra Dansk Erhvervs side kan jeg bare sige: At det er vi i dén grad.

Men der er selvfølgelig meget mere i regeringens digitale vækstplan.. Ser vi på virksomhedsdelen, så er der blandt de mange initiativer i regeringens digitale vækstplan en digital hub for et styrket vækstmiljø, et digitalt løft af små og mellemstore virksomheder, som sikrer digitale kompetencer til alle og fokus på at skabe gode rammer for danske e-handelsvirksomheder.

Mange af forslagene har vi længe ønsket os i Dansk Erhverv. Nu sker der noget, og det er vi naturligvis glade for. Lad mig minde om, at en løbende og fortsat digitalisering ganske enkelt er en grundlæggende og dybt nødvendig forudsætning for fortsat vækst for virksomhederne og for skabelsen af arbejdspladser i Danmark. Hver og én af os vil nyde godt af en oprustning af den samlede digitale indsats, og jeg er overbevist om, at vi med en fælles indsats har alle muligheder for at få det bedste ud af digitaliseringen.

IT og digitalisering er fuld af muligheder, ikke trusler. Vi kan nyde godt af mulighederne, hvis vi gør det rigtige sammen.

Kære venner, det er nu, vi skal i gang!

Del dette med dit netværk: