INDKØB, UDBUD & OPS

Regioner: En halv milliard i sigte …

 

Alene Region Midtjylland kan hente 133 millioner kroner på mere samarbejde med private virksomheder og større konkurrence, viser tal fra brancheorganisationen. Sådan argumenterer Jakob Scharff, DI  Duksen er Region Syddanmark, når det handler om at sætte offentlige opgaver i udbud. Region Midtjylland halter bagefter og kan hente 133 millioner kroner ved at sende kantinedrift, logistik og rengøring på sygehusene i konkurrence mellem private servicevirksomheder, lyder meldingen via Fyens.dk.

 

– Vi siger lidt ydmygt, at der måske er andre veje til at få mere sundhed for pengene. Vi har regnet på opgaver, som ikke bør være politisk kontroversielle: Støttefunktioner som kantine, vaskeri og logistik til regionernes hovedopgave med at levere sundhed til danskerne, siger Jakob Scharff, branchedirektør for service i Dansk Industri.

 

DET GÅR TILBAGE. Region Syddanmark og Region Sjælland ligger højest på konkurrenceudsættelse, mens Midtjylland og Hovedstaden ligger under gennemsnittet. Dansk Industri regner ud fra studier i den offentlige sektor med en besparelse på 10 procent af udgifterne, når opgaver bliver sendt ud i konkurrence i et offentligt-privat samarbejde.

 

Det er gået tilbage i regionerne – og vores bedste vurdering er, at man har haft fokus andre steder end potentialerne. Det kræver fokus fra ledelsen på opgaver, som ikke står øverst på dagsordenen som eksempelvis kræftbehandling. Men der er en ret væsentlig økonomi i at drive et sygehus med servicefunktioner med et højt potentiale i forhold til udvikling og optimering. Vi har en fælles interesse i at få mest sundhed for pengene, lyder Jakob Scharffs melding via Fyens.dk.