DI Rådgivere: Nej til offentlige opgaver

Høje omkostninger, når rådgivningsvirksomheder skal arbejde for staten, får flere til at holde sig til det private marked. Venstre erkender problem. – Det kan ikke betale sig at byde ind på opgaver, når det offentlige rækker hånden ud til erhvervslivet. Sådan lyder det i artiklen bragt af Børsen den 27. marts. Det er John Pedersen, der er adm. direktør i kommunikationsvirksomheden Operate, der tager konsekvensen ved de høje omkostninger, der er knyttet til offentlige opgaver, når hans firma melder ind. – Alt, der er offentligt udbud, hvor du kan risikere, at der kan være 30 bydere. Det siger vi bare nej til, siger han.

Ifølge direktøren er det de såkaldte transaktionsomkostninger – prisen for at udregne et tilbud, som er for høje, da det er spildte ressourcer, hvis man ikke får opgaven – den er gal med. I gennemsnit bruger rådgivningsvirksomheder, uagtet om de får opgaven, 9 pct. af kontraktsummen på at udregne tilbud ifølge tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Noget kunne da også tyde på, at John Pedersen ikke står alene med frustrationen.

I 2017 holdt 85 pct. af rådgivningsvirksomhederne sig ofte eller nogle gange fra at byde ind på opgaver for det offentlige, fordi omkostningerne er for høje ifølge en ny undersøgelse fra branchefællesskabet DI Rådgiverne.

Branchefællesskabet omfatter bl.a. konsulentvirksomheder, kommunikationsvirksomheder og advokatfirmaer.

Læs hele artiklen her: https://raadgiverne.di.dk/Presse%20og%20nyheder/Nyheder/Pages/Raadgivningsvirksomheder-siger-nej-til-det-offentlige.aspx

Del dette med dit netværk: