INDKØB, UDBUD & OPS

Indkøbere spænder ben!

Offentlige indkøbere spænder ben! Aktører efterlyser kreativitet/innovation. Daniel Møller Jensen, Henrik Sølje Weiglin og Kresten Schultz-Jørgensen – henholdsvis politisk konsulent i Dansk Erhverv, CEO, Design denmark og formand, Public Relations Branchen melder sig nu også i koret af aktører, der efterlyser mere dialog, kreativitet og innovation i det offentlige indkøb.

Daniel Møller Jensen

Potentialet i øget samarbejdet mellem det offentlige og kreative og strategiske rådgivningsvirksomheder udnyttes ikke fuldt ud. Offentlige indkøbere spænder desværre ofte ben for ikke bare rådgivere, der bruger betydelige ressourcer på at udforme tilbud på offentlige opgaver, men også for dem selv og ønsket om at levere bedre løsninger til borgerne.

Henrik Sølje Weiglin

Det skriver de i artikel i Altinget: Den offentlige sektor står foran store og spændende forandringer. Digitalisering, nye teknologier og nye måder at gøre tingene på.

Derfor er det også med ganske god grund, at det offentlige køber kreative og strategiske rådgivningsydelser som eksempelvis et nyt design, en ny borgerrettet løsning, en management- eller kommunikationsydelse. For det er nemlig med til at sikre bedre og mere innovative løsninger til gavn for borgerne og samfundet.

Kresten Schultz-Jørgensen

Vi opfordrer offentlige indkøbere til at gå dialog med rådgivningsvirksomheder tidligt i indkøbsprocessen, og vi opfordrer til at lægge de detaljerede proceskrav væk og i stedet give frihed til at anvende de metoder, som rådgivningsvirksomhederne, med den faglige indsigt, lægger op til.

Læs hele debatartiklen her: https://www.altinget.dk/kommunal/artikel/dansk-erhverv-og-brancheforeninger-offentlige-indkoebere-spaender-ben-for-raadgivere