INDKØB, UDBUD & OPS

Samråd om SKI-udbud

Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt minister for offentlig innovation Sophie Løhde og erhvervsminister Brian Mikkelsen i samråd om SKI udbuddet om levering af fødevarer til kommuner og regioner. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 26. april 2018, kl. 11.00 i vær. 2-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt minister for offentlig innovation redegøre for, om det er hensigtsmæssigt, at SKI laver et samlet udbud for 1,6 mia. kr. om levering af fødevarer til 51 kommuners køkkener, således at mindre grossister udelukkes fra at byde på delkontrakter. Herudover har udvalget bedt ministeren oplyse om ministeren vil arbejde for at gøre det muligt for mindre virksomheder at byde på delkontrakter, hvilket giver dem mulighed for at konkurrere med de store grossister på lokalt og regionalt plan .

Endvidere har udvalget bedt ministrene oplyse om SKI handler korrekt i henhold til udbudsloven, når SKI – fuldt bevidst om det lave antal mulige leverandører – formulerer aftalen “50.90 Fødevarer” som et samlet udbud.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Simon Kollerup (S), Hans Kristian Skibby (DF) og Andreas Steenberg (RV).