MARKEDS- & AKTØRNYT

Flyviden til Haderslev

Det er vores ambition, at Haderslev Kommune kan understøtte og samle udvikling og ekspertise indenfor forsvarsindustrien. Sådan siger Haderslevs borgmester, og anledningen er, at  Haderslev Kommune sammen med den odenseanske simulationsvirksomhed IFAD og den amerikanske forsvarsvirksomhed Cubic har besluttet at stifte ACE Denmark, som skal understøtte og udvikle virksomheder, der beskæftiger sig med systemer, produkter og services indenfor forsvarsindustrien. Samarbejdet er det første af sin art på forsvarsområdet i Danmark.

Som den første af sin slags i Danmark har Haderslev Kommune, i samarbejde med amerikanske Cubic og danske IFAD, besluttet at sifte foreningen ACE Denmark FMBA, som er et offentlig-privat partnerskab på forsvarsområdet. Cubic og IFAD har begge solid erfaring med udvikling af særlige simulationsprodukter til forsvarsindustrien og står blandt andet for udviklingen af de nye træningssystemer til forsvarets nye F35 kampfly.

Det glæder Borgmester H. P. Geil at have to så erfaringstunge spillere med på holdet: – Det er en stor dag for Haderslev Kommune og for erhvervsudviklingen i hele kommunen. Dette særlige samarbejde cementerer Haderslevs rolle som en kommune, hvor forsvaret har en stærk repræsentation. Samtidig giver foreningen den fornødne forankring og legitimitet til, at vi i Haderslev kan igangsætte en række yderligere initiativer på forsvarsområdet.

Ud over de to nuværende medlemsvirksomheder, er det planen, at ACE Denmark fremadrettet skal udvides med mange flere medlemmer både virksomheder, men også lokale uddannelses- og erhvervsorganisationer. Ideen til at etablere enheden kommer fra blandt andet Holland, hvor man har stor erfaring med at arbejde med denne type af organisation. – Det er vores ambition, at Haderslev Kommune kan understøtte og samle udvikling og ekspertise indenfor forsvarsindustrien. Med ACE Denmark har vi skabt en platform, hvor (lokale) erhvervsdrivende, uddannelsesinstitutioner, myndigheder og eksperter kan mødes, for i fællesskab at udvikle den samlede forsvarsindustri, til gavn for vækst, udvikling og beskæftigelse i hele kommunen, siger borgmesteren.