Landsretsdom, der slår gnister

En tvist, der allerede har rundet 10års jubilæum – og som handler om urimeligt høje elpriser i Vestdanmark er nu blevet underkendt af Vestre Landsret.

Landsretten finder i sin dom, at konkurrencemyndighederne “ikke med den fornødne sikkerhed påvist, at Elsam misbrugte sin dominerende stilling fra 1. januar 2005 til 30. juni 2006.”

Hos energigiganten Ørsted jubler de over dommen: – Vi er meget tilfredse med Vestre Landsrets dom. De har lyttet til vores argumenter og er enige med os i, at konkurrencemyndighedernes afgørelse blev truffet på forkert grundlag, siger finansdirektør i Ørsted Marianne Wiinholt i en selskabsmeddelelse.

Anderledes ser Jørgen Holm Westergaard, der er direktør i Energi Danmark på sagen – han siger til DR:- Vi er meget, meget overraskede over landsrettens begrundelse, og det kommer meget bag på os. Nu skal vi have tid til at læse præmisserne i landsretten igennem, siger han.

Vicedirektør i Konkurrencerådet, Jacob Schaumburg-Müller, ærgrer sig ligeledes over udfaldet i Vestre Landsret: – Vi er overraskede og ærgerlige. Nu vil vi tage os tid til at læse dommen igennem, siger han.

Del dette med dit netværk: