Digitalisering

RPA – kort fortalt

Hvad dækker begrebet Robotics Process Automation over?

Af ANDERS FABRICIUS SØRENSEN

Kort fortalt er Robotics Process Automation:

  • Konfigurationer, der automatiserer manuelle opgaver.
  • Algoritmer der kan løse specifikke problemer.
  • Software som kan integreres i eksisterende it systemer.
  • Workflow baseret interaktioner der kan frigive tid og ressourcer.

Robotics Process Automation er det offentliges nye digitale arbejdskraft, en teknologi, som kan være med til at automatisere organisationers manuelle processer. RPA er dog ikke en erstatning for medarbejdere.

Robotics Process Automation: Som udgangspunkt fungerer Robotics Process Automation, RPA, som virtuelle robotter, der kan implementeres ind i et eksisterende softwareprogram, som allerede bruges i offentlige og private virksomheder.

RPA kan bruges til at løse manuelle, administrative opgaver på tværs af diverse it systemer. Yderligere kan virksomheder der gøre brug af RPA også udvide arbejdstiden, da robotterne kan arbejde døgnet rundt, året rundt. Det kan betyde at virksomheder kan frigøre tid og ressourcer fra medarbejdere som kan sættes på mere komplekse opgaver, som kræver et menneskelig touch.

RPA – den tilfredse medarbejder. Robotics Process Automation kræver heller ingen opsyn fra medarbejdere og kan fungere 100% selvstændigt med de opgaver den sættes til.

Robotics Process Automation opererer med hastigheder, som overgår, hvad der er muligt for et almindeligt mennesker. Et eksempel på, hvordan RPA bruges i praksis er i vareoprettelser, her gik man i en virksomhed fra at bruge 35 minutter ved manuel oprettelse til 13 sekunder ved brug af RPA.

Endnu en af fordele er, at RPA operere fejlfrit, hvilket, udover at spare tid, også giver virksomheder en sikkerhed i deres arbejde og samtidig øger kunde – og medarbejdertilfredsheden.

Gardner har udgivet et white paper om emnet, Robotics Automation and the Future of Work.

Læs videre her: https://samfundsdesign.dk/temaer/big-data–disruption/hvad-dakker-begrebet-robotic-process-automation-over/