INDKØB, UDBUD & OPS

DE formidler OPS-råd

TRE GODE RÅD TIL AT STYRKE OPS I KOMMUNER

Dansk Erhverv: Medlem af Folketinget for Venstre og 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune, Jan E. Jørgensen, har følgende tre gode råd til kommuner, der gerne vil styrke deres samarbejde med private leverandører:

  1. Sæt måltal for jeres IKU. Hvad er jeres nuværende IKU? Sæt realistiske og gradvise mål for, at den skal stige. Fx fra 25% til 27% til 30%.
  2. Lad jer inspirere af andre kommuner. Hvor har de gode erfaringer med at konkurrenceudsætte og inddrage private leverandører?
  3. Lær af de mindre gode erfaringer. Hvis I oplever, at der er problemer med et område, I har udbudt til private leverandører. Så lær af fejlen, og brug erfaringen i jeres videre arbejde med at konkurrenceudsætte. Husk at der også af og til er problemer med kommunens egne leverandører. Det kan ikke undgås.