Svanemærket investering

Danskerne kan nu se efter Svanemærket, når de investerer. Merkur kan som det først pengeinstitut i Danmark præsentere fire svanemærkede investeringsfonde.

Danske forbrugere er vant til at kigge efter Svanemærket, når de køber alt lige fra vaskepulver, sæbe og bagepapir til maling, møbler og bilvask. Og nu er turen kommet til endnu et stort fokusområde, hvis man vil gøre en forskel som bæredygtig forbruger. Fra i dag kan danskerne nemlig læne sig op af Svanemærket, når de skal have placeret deres sparepenge.

Svanemærket lægger i sin vurdering af investeringsprodukter stor vægt på bæredygtighed – og på at der bliver investeret i selskaber, som allerede er gode på miljø, eller som arbejder målrettet for at blive det. – Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug – og sidste år blev det muligt også at svanemærke investeringsfonde, da der er et enormt miljøpotentiale i at motivere banker, pensionskasser og investeringsfonde til bæredygtige investeringer. Svanemærkede investeringsfonde skal opfylde 25 obligatoriske krav, der regulerer de forskellige måder, som en fond kan påvirke virksomheder på. Det vil blandt andet sige gennem fravalg og tilvalg af virksomheder samt åbenhed om fondens investeringer. Og vi er glade for, at danskerne nu for første gang kan gå efter Svanemærket, når de skal investere penge”, siger Karen Dahl Jensen, produktudviklingschef hos Nordisk Miljømærkning, der har ansvaret for Svanemærket.

Læs videre her: https://www.ecolabel.dk/da/aktuelt/nyheder/2018/5/danskerne-kan-nu-se-efter-svanemaerket-naar-de-investerer?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

Del dette med dit netværk: