TIL SALG: 1 MILLION KUNDER

Energiselskabet Ørsted, det tidligere Dong, har indledt arbejdet med at sælge sin elforretning i Danmark. Det skriver Ørsted via fondsbørsen. Elforretningen dækker over Radius, der har omkring en million kunder i Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland.

– De fortsat markante investeringer i grøn energi betyder samtidig, at den danske eldistributions- og privatkundeforretning vil få stadig mindre strategisk og finansiel betydning i forhold til Ørsteds hastigt voksende internationale forretning inden for grøn energi, skriver Ørsted i meddelelsen.

STIK IMOD.

“Man skal ikke blive til noget, man ikke er. Du skal gøre det, du er god til på nye og mere interessante måder.” Selvom udfordringerne står i kø for A.P. Møller Mærsk, der midt i en historisk transformation har set aktiekursen dykke 30 pct., er formand Jim Hagemann Snabe urokkelig i sin tro på succes ifølge Børsen.

Ørsted forventer, at der træffes en beslutning inden for et år. Sælger Ørsted sin elforretning i Danmark, vil det være den tidligere kerneforretning, der bliver skilt ud. Ørsted skiftede i 2017 navn fra Dong Energy. Det skete i forbindelse med et strategisk skifte mod grøn energi og efter et omstridt og udskældt forløb, hvor staten solgte en stor andel til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Del dette med dit netværk: