Atea-sag: Alle 8 dømt

Punktum er sat i den den store IT-bestikkelsessag. Alle tiltalte i den såkaldte Atea-sag om bestikkelse af offentligt ansatte blev kendt skyldige ved retten i Glostrup i går. Den hårdeste dom lyder på halvandet års fængsel. Den tilfaldt den hovedtiltalte, tidligere it-driftsdirektør i Region Sjælland Rene Clausen. Michael Steen Hansen, tidligere it-direktør i Region Sjælland og Rigspolitiet fik ti måneders fængsel.

Ateas ledelse fik mellem et år og otte måneders fængsel. Dommene er delvist betingede. Hårdeste straf hos Atea er tidligere salgschef Per Juul Andersen, der fik et års fængsel.Selskabet Atea fik oveni dewtte en bøde på ti millioner kroner for bestikkelsen. En dom, der kan risikere at blive meget dyrere, da Atea muligvis står til at miste værdifulde ordrer efter dommen i bestikkelsessag

Dommen i den store bestikkelsessag betyder, at SKI kan annullere en række store aftaler med Atea. – Der er ingen tvivl om, at vi ser med ekstrem alvor på bestikkelse. Derfor har vi også indført i alle vores kontrakter, at vi kan ophæve et samarbejde øjeblikkeligt, hvis en leverandør skulle blive dømt for bestikkelse, har SKI’s direktør Signe Lynggaard Madsen tidligere sagt til Børsen.

Del dette med dit netværk: