“Op på ryggen af den offentlige tiger”

EN NY TENDENS? Er pendulet atter i sving

Nærmer vi os en tid, hvor pendulet – offentlig-privat, monopol-konkurrence atter sættes i bevægelse? Og hvor fordomme og opfattelser står til revision? Peger pilen atter på meget mere fordomsfri og resultatsøgende udvikling?

Jeg var forleden på Børsen i DE-sammenhængen “Velfærdens Årsdag” – og hørte igen, igen og igen på den samme OPP diskussion …. og dog, uanset rigtig mange fastlåste og fordomsfulde udsagn, var der lige midt i det hele alligevel en “udviklings-spire” – en ny vinkel blev sat i spil af OK-Fonden, og det om løsning af landets sundheds- og velfærdsopgaver: Øget klarhed i tonen om meget mere og gensidig videndeling, åbne data, decentral ansvarstagen for opgaveløsninger – øget frihed, øget selvstyre på decentralt plan, fælles driftsselskaber, fælles udviklingsselskaber … “Op på ryggen af tigeren”, lød opfordringen fra DEs nye direktør Brian Mikkelsen.

Lad os helt bredt få meget mere af samme slags i en åben samarbejdsorienteret atmosfære mellem private og offentlige aktører. Læs iøvrigt også KMD-chefens udmelding om mere samarbejde, åbne data og om at bringe de bedste kompetencer i spil for løsninger til borgerne! Reelt en forandring i klasse med “Berlinmurens fald” på dette fagområde. Nye toner, som vi nok skal forstå at følge op på…

Rigtig god læselyst
Dbh, Gert Kyster
Redaktør, UdbudsMedia.dk

 

Del dette med dit netværk: