Nøglepersoner, Klagenævnet

Advokatfirmaet Stæhr Schütze Ingemann – Nøglepersoner, Klagenævnet

Mange ordregivere ønsker at inddrage kompetencer og erfaringer fra tilbudsgivers nøglepersoner i evalueringen af tilbuddene. Udbudsretligt er dette dog ikke helt uden begrænsninger. I en delkendelse fra 7. marts 2018, der sidenhen er offentliggjort som Klagenævnets endelige afgørelse, bliver spørgsmålet omkring evaluering af nøglepersoner igen afprøvet. Særligt interessant i denne sag er, at det angår en hovedentreprise, hvor tilbudsgiver således, som udgangspunkt, ikke skal levere en traditionel tjenesteydelse, samt at ordregiver ikke selv havde defineret præcist hvilke funktioner som udgjorde nøglepersoner – blot at de skulle varetage væsentlige funktioner i tilbudsgivers organisation.

Klagenævnet accepterer i den konkrete sag, at ordregiver havde lagt vægt på nøglepersonerne, men henviser konkret til projektets størrelse og kompleksitet samt nøglepersonernes funktion.

En ordregiver bør altid sikre sig, at de nøglepersoner, som indgår i evalueringen, reelt kan påvirke niveauet af kontraktens opfyldelse betydeligt, herunder at opgaven er kompleks samt at nøglepersonerne har en væsentlig funktion og tilknytning til opgavens gennemførelse.

https://lnkd.in/gCcpaRM

Del dette med dit netværk: