Årets Bestyrelsesformand

Formanden for FLSmidth & Co., Vagn Ove Sørensen har netop modtaget prisen: Årets Bestyrelsesformand 2018. Det er PwC, der sammen med en professionel jury har står for prisuddelingen.

Juryens baggrund: Med Vagn Ove Sørensen for bordenden i bestyrelseslokalet har FLSmidth & Co. gennemgået en succesfuld omstilling og skabt en profitabel forretning i et faldende marked. FLSmidth & Co. har været igennem et succesfuldt skifte af direktionen, herunder både CEO og CFO, samt en vellykket omstilling til total-service-business med Vagn Ove Sørensen som bestyrelsesformand.

Derudover har et stærkt fokus på automatisering og digitalisering medført en forbedring i omsætningen i et ellers faldende marked samt en positiv udvikling i aktiekursen. – FLSmidth & Co. har været igennem en vellykket omstilling af forretningen samt succesfyldte skift i direktionen. Det har været med til at skabe positive resultater på bundlinjen på trods af et fald i omsætningen siden 2013. Udviklingen er også kommet aktionærerne til gode med en flot aktiekursudvikling, og det fortjener anerkendelse. Sådan siger Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC, i forbindelse med kåringen.

Vagn Ove Sørensen blev valgt ind i FLSmidth & Co.’s bestyrelse i 2009 og blev formand i 2011. Han er tidligere CEO hos Austrian Airlines samt Executive Vice President i Scandinavian Airlines Systems, og han er foruden bestyrelsesformand for FLSmidth & Co. A/S også bestyrelsesformand for Tia Technology A/S, Zebra A/S og Thor Holding ApS samt viceformand i Nordic Aviation Capital A/S. Han er desuden bestyrelsesmedlem af CP Dyvig & Co. A/S og JP/Politikens hus A/S. Vagn Ove Sørensen er tillige formand samt medlem af forskellige udenlandske bestyrelser, herunder er han formand for Scandic Hotels AB, Sverige, Select Partner Plc, England, og Air Canada, Canada

Del dette med dit netværk: