Kom energifrås til livs

Fang Fråserne – kom energifrås i køkkenerne til livs

Spar strøm, spar penge og spar miljøbelastning. Det er i korte træk, hvad KEN STORKØKKENS nye tilbud til storkøkkener går ud på. Uden at gå på kompromis med kvaliteten i arbejdet og produktet vel at mærke.

Der er et gigantisk forbrug af strøm i de danske storkøkkener og kantiner. Faktisk står storkøkkenerne for 4 % af det samlede strømforbrug i Danmark. Selvfølgelig kræver et moderne storkøkken meget strøm. Der er opvaskemaskiner, køle- og fryserum, ventilation, ovne, komfurer og meget mere – alle strømforbrugere og alle maskiner, der er nødvendige, for at køkkenet fungerer til dagligt. Men meget kan spares ved at kigge på daglige vaner og ved evt. at udskifte gammelt udstyr med nyt og mere strømbesparende. Det hele handler om at være bevist om strømforbruget og hvordan det fordeler sig.

Med kampagnen ”Fang Fråserne” sætter KEN STORKØKKEN fokus på netop det. Fråserne er betegnelse på alle de mere eller mindre skjulte steder i køkkenet, der forbruger mere strøm end nødvendigt. Kort sagt, hvor der ubevidst fråses med strømmen. – Vi ønsker at hjælpe køkkenerne med at spare på strømmen, siger energikonsulent Lars Janke fra KEN STORKØKKEN (foto). – Det er vores erfaring, at mange køkkener allerede er opmærksomme på at spare på strømmen. Men der gemmer sig alligevel ”fråsere” overraskende steder i køkkenet. Og det er dem, vi gerne vil hjælpe med at komme til livs.

Et eksempel kunne være en ventilation, der kører hele natten, uden der er brug for det. Eller ovnen, der rutinemæssigt tændes om morgenen, selvom der måske går flere timer, inden den skal bruges. Eller opvaskeren, der står stand-by hele dagen og dermed bruger strøm til at opvarme vandet hele tiden, i stedet for kun, når der er brug for det. Eller alle de andre små maskiner, der konstant står på stand-by. Eller …,  der er mange eksempler.

Sammen med Flexmeter har KEN STORKØKKEN udviklet en metode, der gør det muligt at måle strømforbruget over tid helt ned på den enkelte maskine. Sådan en måling giver køkkenerne en unik mulighed for at få helt detaljeret kendskab til fordelingen af strømforbruget og dermed også en mulighed for at sætte ind præcis, hvor det virker.

KEN STORKØKKEN tilbyder et forløb, hvor det konkrete strømforbrug kortlægges og analyseres og hvor vi sammen finder frem til, hvor fråserne lever. Efterfølgende gives råd og anbefalinger til, hvor og hvordan der kan spares strøm. Og dermed også penge. – Vi har indtil videre arbejdet sammen med over 50 storkøkkener. Og alle har opnået en besparelse på strømforbruget. Nogle ved at ændre- i denne sammenhæng- uhensigtsmæssige vaner, andre ved at skifte gammelt udstyr ud med nyt, der alene i strømbesparelse tjener sig hjem på kort tid. Og ikke mindst er der blevet skabt en bevidsthed blandt medarbejderne om at være opmærksom på forbruget, fortæller Lars Janke.

Et forløb strækker sig samlet over ca. 5 uger. Vores måleudstyr kan installeres uden gene for arbejdet i køkkenet. Vi måler jeres strømforbrug og – fordeling over to 14-dages perioder. Allerede efter første måling bliver de mest synlige fråsere tydelige og I kan starte besparelserne. Slutteligt udarbejder vi en energirapport med et samlet overblik og konkrete forslag til strømbesparende tiltag.

Sæt jagten ind. Til gavn for bundlinjen og miljøet.

For yderligere information og aftale om en gennemgang af jeres el-forbrug kontakt Lars Janke hos KEN STORKØKKEN: lj@kenstorkoekken.dk. eller på tlf. 86 24 84 00.

Besøg også www.fangfråserne.dk og læs mere om kampagnen og om vores kunders erfaringer.

Del dette med dit netværk: