SAMFUND

SÅ kom godkendelsen

Construction crane over orange sunset sky

Myndighederne på den tyske side har godkendt opførelsen af Femern-forbindelsen. Det skriver Femern A/S.

Femern A/S har officielt modtaget en godkendelse af den tyske del af Femern-forbindelsen fra tyske myndigheder i Slesvig-Holsten. Det oplyser Femern A/S i en pressemeddelelse. Allerede den 28. december var den politiske aftale i Slesvig-Holsten på plads, men nu er aftalen underskrevet og overleveret til Femern A/S, der står for forbindelsen.

– Dette er et meget vigtigt skridt i realiseringen af Femern Bælt-tunnelen og et godt udtryk for prioriteringen af projektet i Slesvig-Holsten, skriver Claus F. Baunkjær, administrerende direktør for Femern A/S, i pressemeddelelsen.

Der kan stadig klages over afgørelsen til domstolen i Leipzig.

Femern A/S understreger, at der er tale om godkendelse af byggeriet på den tyske side. Byggeriet på dansk side – og selve sænketunellen – ligger under den danske anlægslov.

 

/ritzau/