Krænker DR udbudsloven?

Af: Claës Hagström, Redaktør 

DRs Bestyrelsesformands kontante udmelding i ekstern konsulent sag om, at intet er fejet under gulvtæppet kan da kun tolkes som magtbrynde. Eller ligegyldighed med andre folks penge!

SAGEN: Ansættelse af tidligere mediedirektør Gitte Rabøl som mangfoldighedskonsulent i DR har vakt furore. Mildest talt. Og berettiget! Især aflønningen på to millioner kroner har forarget politikere over en bred kam, og forundret meningsdannere hist og pist. Sagen er gravet frem af Ekstra Bladet. Og sagen har efter at have rullet i dagevis fået DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen til offentligt at fastslå, at her ikke er stukket noget under gulvtæppet.

DRs egen Deadline havde for nylig havde sagen på tapetet. Kloge hoveder udtalte sig i den forbindelse. Men ingen fra DRs ledelse. For bestyrelsesformanden havde ikke ønsket at deltage i programmet. Ej heller andre fra ledelsen, forklarede studieværten.

UDBUDSLOVEN. Nu kan man diskutere lønniveauer og opgaver, det falder naturligt for DR at tage op. Det kan man gøre efter smag og behag. Så det vil vi ikke gøre. I stedet hæfter vi os ved, at eksterne tjenesteydelser skal i udbud. Det fastslår Udbudsloven. Den fortæller, at Regionale/kommunale myndigheder og offentligretlige organer mv. skal bringe opgaver i udbud, når værdien overstiger: DKK 1.558.409.

Denne vinkel, udbudsloven, har andre endnu ikke set. Derfor tager vi den op. Som noget helt naturligt. Har DR med denne ansættelse reelt gjort sig skyldig i at bryde landets Udbudslov?

DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen har til citat oplyst: Gitte Rabøl vil være kommitteret for DRs bestyrelse og direktion fra 1. april 2017 til udgangen af april 2018, hvorefter hun fratræder sin stilling i DR.

Hun skal særligt løse strategiske opgaver relateret til mangfoldighedsproblematikken. De konkrete vilkår, vi er blevet enige med Gitte Rabøl om, afspejler, at mangfoldighed er en stor udfordring for alle danske medier, og det er et område, DR som public service-organisation har særlige forpligtelser på og tager meget alvorligt. Gitte Rabøl har indgående kendskab til selve DR og besidder desuden en ret enestående indsigt i danske såvel som internationale medieforhold.

Til spørgsmålet om DR har overtrådt udbudsloven knytter tillige en undren. Er der tale om at ledelsen vil tilgodese gamle venner? Eller har man ikke været opmærksom på juraen? Det sidste kan næppe være tilfældet. DR følger jo nyhedsstrømmen, og man kan da ikke have overset, endsige glemt, skandalen fra Politigården. Det var her en afdelingschef forærede den ene guldrandede konsulentopgave efter den anden til gamle venner. Og skulle DR alligevel have glemt den sag er det pinligt. For vedkommende afdelingschef har en fortid i DRs indkøbsafdeling.

Så bestyrelsesformandens kontante udmelding om, at intet er fejet under gulvtæppet kan da kun tolkes som magtbrynde. Eller ligegyldighed med andre folks penge


 

 

Del dette med dit netværk: