Uncategorised

Moralskred?

Er det et tilfælde? … eller er vi vidner til et moralskred?

I sidste uge handlede det om årets svada til de offentlige indkøb fra Transparency International. Den om, at Danmark mistede sin tidligere flotte førsteplads hvad angår anti-korruption. Mindre end en uge efter, runger to nye tunge sager i pressen.

KONKURRENCEN SØGES BLOKERET! Har enkelt leverandører i Danmark nået en størrelse, hvor konkurrencen kan sættes ud af spil? Og er det nye middel klager? ATEAs navn dukker op. Denne gang er det Computerworlds aktindsigt, der beretter om it-milliardær, der anklages for at koordinere klager over et omstridt milliard IT-udbud. Målet er at stoppe konkurrence. Er det reelt lige så skadeligt som karteldannelse?

OTHER PEOPLES MONEY. Ugen fortæller også historier om topchefers besøg på ”luksusbarer” – og det i fjerntliggende lande og for forsyningskundernes penge.

En ”koordineret klage” reelt en afart af karteldannelse? … og er misbrug af forbrugernes penge bare en never-ending-story, som vi må lære at leve med?

Rigtig god læselyst
Redaktionen, UdbudsMedia.dk