FORSYNING & ENERGI

Minister-midt-i-mod

Konferencen Forsyning2020

Nyt teleudspil fra regeringen kan direkte hæmme udviklingen, mener branchen, der således taler landets teleminister midt-i-mod.

Over meget lang tid har et nyt teleforlig været ”lige på trapperne”om hjørnet. Nu foreligger regeringens bud på fremtidens politik på bredbånds- og mobilområdet.

Energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt har netop fremlagt regeringens plan, der skal sikre, at også landområder får gavn af den bedre mobilteknologi. Regeringen kræver en hastighed på mobilt bredbånd på hhv. 30 Mbps og 50 Mbps i de forskellige områder.

Direktør i Teleindustrien Jakob Willer siger til dagbladet Ingeniøren, at han ikke mener, at der er evidens for, at telekunderne får behov for hverken 30 eller 50 Mbps inden for de kommende år. Tværtimod mener teleindustrien er det hæmmer udrulningen af netop de nye teknologier.

Han henviser til Energistyrelsens egne analyser.- At være politisk ambitiøs er ikke ensbetydende med at kunne sige så højt et tal som muligt, og der er ingen evidens for, at der er behov for netop 30 eller 50 Mbps, siger teleindustriens direktør.

Ministeren er ret uforstående over for teleindustriens kritik. Jeg mener det er fornuftigt at sætte ambitiøse krav for dækning og hurtighed. siger Lars Christian Lilleholt.