Aktuel leverandør

Almen vennehandel?

Handicapleder hyrede uden udbud forretningsforbindelse som leverandør. Det fortæller kommunen.dk

Det er en nu fratrådt leder i Norddjurs Kommune, der i strid med kommunens egne regler, har købt ind hos en bekendt. En bekendt, som han har haft en privat virksomhed med Ifølge kommunen har dette stået på siden 2014. Norddjurs Kommune har i perioden købt varer og ydelser for i alt 1,3 mio. kr. hos den lokale virksomhed Malermester Simon Kristensen – og det uden at der har været indgået en indkøbsaftale. Ulovligt? Eller alvorligt regelbrud?. I hvert fald er det i strid med kommunens egen indkøbspolitik. Det viser en række dokumenter, som kommunen.dk har fået aktindsigt i.

Steen Jensen (foto), som er ekspert i udbud og selvstændig rådgiver i offentlige udbud hos Steenjensen.com, finder ifølge kommunen.dk, at  det alvorligt, at en kommunal leder i strid med reglerne har købt ind hos en af sine bekendte. – Det skærper overtrædelsen, at lederen har personlige relationer til firmaets ejer. Det rejser spørgsmålet, om det er på grund af de personlige relationer, at malermesteren har fået ordrerne, og så bliver det alvorligt, forklarer Steen Jensen til avisen.

Hos Norddjurs Kommune tager velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen afstand fra regelbruddet og henviser til, at Norddjurs Kommune har en række retningslinjer, der skal overholdes, hvis en kommunal medarbejder vil handle hos en leverandør, som medarbejderen kender i forvejen – heriblandt at aftalen skal godkendes af andre end indkøberen selv. kommunen.dk har været i kontakt med den tidligere leder af værestedet, Dick Rønde, og ejeren af malerfirmaet, Simon Kristensen. De har ikke ønsket at kommentere sagen.